Even voorstellen...

BE+ER Bierbrouwers

Waarom BE+ER ?

Wij zijn Edwin de Redelijkheid en Erik Bakker. Al enige tijd brouwen wij hobbymatig bier. Hierbij beperken wij ons niet tot de gebaande paden en dit heeft ons al behoorlijk wat bijzondere bieren opgeleverd. Graag willen wij een aantal van deze bieren met zoveel mogelijk anderen delen.
Sinds begin 2018 moest Erik helaas om gezondheidsredenen stoppen met de activiteiten voor BE+ER.

Onze initialen vormden tezamen het woord EBER. Na wat schuiven en husselen was daar BEER van te maken. Een prachtige naam voor een biermerk, maar niet gelijk aan onze initialen. Daarom zijn de eerste twee letters in spiegelbeeld geplaatst. De plus tussen de beide delen geeft onze samenwerking aan. Van welke kant je ons logo ook bekijkt, er staat altijd één deel van de initialen correct geschreven.
En ook na het afscheid van Erik houden wij de naam in Ere. Per slot van rekening heet ikzelf "de Redelijkheid" en mijn vrouw "van Beek" ;-).

Wie denken we dat we zijn ?

Je kunt stellen: Er zijn al vele bieren beschikbaar. Lekkere bieren. Magistrale bieren. Wat valt daar nog aan toe te voegen? Het kan aan ons liggen, maar al deze bieren hebben één ding gemeen: ze zijn niet door ons gebrouwen.

Ons ideale bier bestaat niet. Bij vele gelegenheden is een eigen bier op zijn plaats. Food-beer pairing is een interessante tak van de gastronomie, die zeker een vaste plek gaat krijgen op deze site.

Ondanks dat er al vele bieren zijn, willen we met onze bieren blijven verrassen. De meeste van onze bieren zullen dan ook een "twist" meekrijgen.

Ondertussen heeft Edwin een eigen kleine brouwerij waar 2 x per maand 1 hectoliter geproduceerd mag worden. De overige BE+ER-en brouwt hij zelfstandig bij diverse brouwerijen. Bij de informatie over onze bieren, op de website en op het etiket, kunt u dit terugvinden.

Ondanks dat de productie van ons bier uit principe zelf wordt gedaan, wordt daarnaast ook kleinschalig ge-experimenteerd. De mogelijkheden zijn tenslotte eindeloos!

Geniet van het leven! Geniet van jouw BE+ER!

PDF