Laatste nieuws

Nieuws voortaan via onze Facebook pagina

26-09-2022

 • Bij Beer in a Box ontdek je de lekkerste bieren van de beste brouwers. Je kunt kiezen voor een bierpakket of bierabonnement. Ook BE+ER Bierbrouwers brouwt regelmatig bieren voor de Beer.
  Dit keer zit onze Eigenzinnige Herfstbok in "DE" Box. Onze bok heeft al meerdere keren prijzen gewonnen bij de verkiezing van Lekkerste Herfstbock van Nederland en laatst ook (in 2020) zilver bij de Dutch Beer Challenge. Dus laat hem jullie smaken. Proost!

01-01-2018

 • Social Media is best wel een kunst apart. En erg tijdrovend. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ons "nieuws" voortaan alleen via onze Facebook pagina te verspreiden.
  Deze is te vinden via de zoekkreet @BEER_Brouwers (zie ook de link onder aan deze pagina).

Eerste prijs "Lekkerste Bockbier van Nederland 2017" tot 7%

06-11-2017

 • Op 21 oktober 2017 is onze "Eigenzinnige Herfstbok" uitgeroepen tot het "Lekkerste Bockbier van Nederland 2017" in de categorie tot 7%. Daar zijn wij natuurlijk heel erg trots op. De overhandiging van de oorkonde met bijbehorende wisselbeker zal binnenkort plaatsvinden in Proeflokaal Arendsnest in Amsterdam.
 • In september hebben wij weer lekker veel gebrouwen. Uiteraard weer de Franse Blonde en Eigen Wijzzen, maar ook nieuwe BE+ER-en zoals de Centennial en de Peated Milk Stout. Ook van de RISPoetin is weer meer dan 1000 liter afgevuld. Nu nog wat rijpen...
 • Ook zijn wij druk aan het tappen geweest op diverse festivals: Burg Bieren Bierfestival, Delftse Bierfestival, Bierfestival Vriezenveen, Bokbierfestival bij de Ruïne van Brederode in Santpoort (nog steeds een hele mooie locatie), Speciaalbierfestival Oudorp en komend weekend staan wij op het FlevoPint Bierfestival in Almere. Blijft toch altijd leuk om zelf te kunnen zien hoe de gasten van de BE+ER-en genieten!!!
 • Onze Eigenzinnige Herfstbok heeft ondertussen al meegedraaid tijdens het Amersfoortse Bokbierfestival, Bokkentocht Haarlem, natuurlijk ook in Santpoort, Pint Bokbierfestival in de Beurs van Berlage, Vriendenbock in Alkmaar en de Bokkewandeling in Leiden.

Brouwen, afvullen, festivals en meer...

08-06-2017

 • De afgelopen 2,5 weken is Edwin druk bezig geweest bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij. De tanks zitten nu vol met Laurierdrop Porter, Franse Blonde en onze Eigenzinnige Herfstbok. Ook een special voor café het Wapen van Bloemendaal in Haarlem (Wapenbok) staat rustig te vergisten.
 • Twee weken geleden is de nieuwe batch Emmer Witte afgevuld. Deze is nu klaar en staat te trappelen om te worden gedistribueerd ;-)
 • Morgen (vrijdag) gaan wij weer naar Albergen om onze Tripel Saison af te vullen en een nieuwe batch HippeHop 2017 te brouwen. Op de terugweg nog even langs Pakhuis Twente in Albergen en Burg Bieren in Ermelo om de voorraad weer aan te vullen.
 • Afgelopen zondag stonden wij op het Noord-Hollands Bierfestival in Alkmaar en komende zondag staan wij op het Deventer Speciaalbier Festival. Het festivalseizoen is weer losgebarsten!!! Altijd leuk om de reacties van de mensen op de smaak van onze BE+ER-en "live" mee te maken. Daar kunnen wij nu echt van genieten.

Uitbreidingen, verhuizingen...

07-05-2017

 • Op 5 mei is de derde batch van de uitstekend lopende Triple Saison gebrouwen. Plaats van handeling was de nieuwe locatie van de Sallandse Landbierbrouwerij, in Albergen. Wat een verschil met de oude lokatie, in een kelder in Raalte ! Het contrast kan bijna niet groter. Johan en consorten hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om de vul-lijn te moderniseren, wat de kwaliteit van het bier naar een nóg hoger plan zal brengen. De brouwinstallatie is hetzelfde gebleven, en daar staan wij van BE+ER geheel achter!
 • Nu Edwin zelfstandig bieren kan brouwen bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest kan BE+ER in de vakantie van Kees en Roswitha de onbenutte capaciteit in de ketels zélf uitnutten. Dat betekent : extra produktie! Houdt de site dus in de gaten, want er is binnenkort meer nieuws te melden.

29-04-2017

Druk, Druk, Druk... !!!

 • Er is de laatste tijd een boel drukte rondom BE+ER. Zo gaan de verkopen erg goed en zijn er ook weer nieuwe afzetpunten bijgekomen. Zo mogen wij Vinatic (Beverwijk), Restaurant Klaas (Uitgeest), Proeflokaal de Boom (Alkmaar), Biercafé de Bonte Koe (Purmerend), Arnoldus bieren (Gouda), De Bierhuys Winkel (Woerden) en Mitra Westdijk (Monster) verwelkomen. Blij mee ;-)
 • Er staan ook wat spannende zaken te gebeuren rondom onze Rokerige Zwarte. Dit fraaie bier heeft de aandacht getrokken van enkele BBQ-teams uit de regio. Een BBQ-Team uit Vijfhuizen (Smoking BBQ) heeft ook wat van onze pilsmout voor ons op zijn kachel gerookt. Daarmee gaan wij binnenkort in het klein onze Rokerige Zwarte weer brouwen. Eens kijken of dat mooie smaakverschillen oplevert ;-)
 • Onze BE+ER-en staan tegenwoordig in een beter geconditioneerde opslag. Wij zijn erg blij met de nieuwe ruimte achter slijterij "'t Biervat" in Vijfhuizen.
 • Wij zijn ook druk bezig met de voorbereiding van een brouwdemo en proeverij op 13 mei bij bovengenoemde slijterij in Vijfhuizen. Aan het einde van de brouwdemo kunnen geïnteresseerden een liter van het gebrouwen wort meekrijgen om dat thuis verder te laten vergisten.
 • Er is weer een nieuwe batch Emmer Witte gebrouwen. Deze is vanaf half juni weer beschikbaar.
 • En nog ander groot nieuws: Edwin heeft het certificaat binnengehaald waarmee hij zelfstandig bieren (BE+ER-en) mag gaan brouwen bij de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Dat geeft ons een mooie basis om BE+ER verder uit te bouwen en meer zelf te kunnen regelen mbt de continuïteit en kwaliteit van onze bieren. Beter kunnen wij deze nieuws-update toch niet afsluiten !!!! Toch ???

27-02-2017

Lekker bezig in de brouwerij. En een nieuwe BE+ER !!!

 • De Rispoetin is op druk en wij zijn druk bezig geweest met de distributie daarvan. 
 • Ook de onlangs verbouwde Mitra van Schaik in Aalsmeer behoort weer tot onze afzetpunten en heeft alle smaken weer op de plank staan.
 • Sinds begin december is Edwin regelmatig te vinden in de Noord-Hollandse Bierbrouwerij in Uitgeest. Daar wordt hij door brouwmeester Kees opgeleidt tot volwaardige en zelfstandige brouwer. Erg leuk...!!!
 • Op 24 februari is weer een nieuw bier gebrouwen. Een Weizenbock dit keer. Nog even wachten op de nieuwe naam maar die komt binnenkort ongetwijfeld bovendrijven. Tegelijkertijd is de HippeHop 2017 van etiketten voorzien. Nog even wachten totdat de pallets in de stalling staan voordat we deze kunnen gaan uitrijden.

25-01-2017

Nieuw jaar... nieuwe bieren, en kleine update over december !!!

 • Eind afgelopen jaar zijn er weer een paar nieuwe afzetpunten bijgekomen: Mitra Nieuwe-Niedorp, Mitra Julianadorp en Gall & Gall Limmen. 
 • Beer in a Box heeft 33 dozen van onze Tripel Saison geleverd gekregen om hun december boxen mee te vullen. Lekker hoor!!!
 • Sinds enige tijd is onze Rispoetin afgeleverd. Een mooie RIS met volle smaken. Echter: de druk in de flesjes is nog te laag om tot uitlevering over te gaan. Dus nog maar even koesteren in onze eigen huiskamers ;-)
 • Vrijdag 20 januari hebben wij in Raalte onze HippeHop 2017 gebrouwen. Een mooie Dark IPA die met Mistral hop uit de Elzas is gebrouwen.

10-10-2016

Hoogste tijd voor een update !!!

Hierbij weer even een opsomming van de gebeurtenissen van de laatste tijd.

 • In de tussentijd zijn er 2 nieuwe bieren (batches) uitgekomen: De Laurier Porter en de Eigenzinnige Herfstbok. Die laatste is wel erg hard gegaan en wij spinnen er nu al op om volgend jaar 2000 liter te gaan brouwen.
 • Tevens is een tweede batch van de Tripel Saison gebrouwen. Hier zijn nog enkele fusten van verkrijgbaar maar de doosjes zijn in het geheel al opgegaan.
 • Afgelopen donderdag hebben wij onze Rokerige Zwarte afgevuld op zowel fles als fust. Deze Schwarz met een toets van een Rauchbier smaakt licht rokerig met een klein zoetje en chocola in de hoofdsmaak. Deze zal waarschijnlijk eind oktober op de markt komen.
 • Ondertussen hebben wij er weer een aantal verkooppunten bij gekregen: Deli K's aan de Concourslaan en de Versboerderij "de Volharding" aan de Hoofdvaart. Beiden in Hoofddorp.
 • En natuurlijk hebben wij weer aan diverse Bierfestivals meegedaan: Het Bierfestival bij Jopen (Haarlem Culinair), het Bierfestival in Wormerveer en het (Bok)bierfestival bij de Ruïne van Brederode in Santpoort-Zuid. Het eerstvolgende festival waar onze BE+ER-en te proeven zijn is op 23 oktober in zaal Meereboer in Oudorp (Alkmaar).

07-06-2016

Weer even bijkletsen !!!

Hierbij weer even een opsomming van de gebeurtenissen van de laatste tijd.

 • De Tripel Saison is uitgekomen. Het Noord-Oostelijke deel van onze verkooppunten zijn reeds voorzien. Komende zaterdag worden de overige verkooppunten bezocht om ook daar de schappen aan te vullen.
 • Zondag 5 juni hebben wij voor het eerst op een Bierfestival gestaan. Het Noord-Hollands Bierfestival in de Grote Kerk van Alkmaar had de primeur. Het is ons uitstekend bevallen. Met 5 BE+ER-en op tap hadden de bezoekers een ruime keuze en wij hebben vele positieve commentaren in ontvangst mogen nemen. Volgend jaar gaan wij zeker weer aan dit festival deelnemen.
 • Er is een nieuw verkooppunt bijgekomen: Smaakhuis aan de Kanaalstraat 80 in Lisse. Wij hopen dat onze bieren daar, voorzien van de nodige andere culinaire zaken, snel van de plank zullen worden gepakt.
 • Volgende week gaan wij de tweede batch Franse Blonde BE+ER afvullen. Dit keer zullen er ook 75 cl flessen worden voorzien van dit heerlijke vocht. Leuk om te krijgen maar zeker ook leuk om kado te doen.

 

 

Social Media

Wij zijn uiteraard ook via Social Media te volgen:

Facebook icon  BEER_Brouwers

Twitter icon  @BEER_Brouwers