Centennial (Weizen Chocolate Doppelbock)

Centennial Etiket 33cl

CentennialFles33cl
Beoordeel de Centennial op: 
RateBeer Untappd
 

Ons Jubileumbier (Weizen Chocolate Doppelbock). Niet omdat wij als brouwers zoveel jaar actief zijn maar omdat wij beide in 2017 Abraham hebben gezien. En “50 + 50 = 100” vandaar de naam “Centennial”.
Dit bier is een stevige Weizen Doppelbock waarbij wij tijdens het brouwen substantieel meer chocolademout hebben gebruikt.
Bij het inschenken vormt zich een mooie romige licht beige/bruine schuimkraag.

Karakteristieken:

Neus: Beetje weeïg, licht kruidnagel, chocolade, iets fruitig.

Smaak:

Romige schuimkraag, chocolade, rood fruit, zoetje, volle body, alcoholwarmend, licht bittertje.
Nasmaak:  Chocolade, kruidig, licht zoetje overgaand in een bittertje.

 Specificaties:

Alcohol percentage (%): 8,5
EBC (kleur): ~184
EBU (bitterheid): ~17
Aanbevolen drinktemperatuur (ºC):  7-12

Brouwlocatie:
De Centennial is door BE+ER gebrouwen in de ketels van de Noord-Hollandse Bierbrouwerij te Uitgeest.

Gebruikte ingrediënten:

Water  
Mouten: Pilsmout, tarwemout, caramunichmout, chocolademout, special-b-mout
Hoppen: Hallertau Perle en Hallertau Hersbrücker
Gist: Bovengistend, ongefilterd.

Allergenen-info:  bevat gluten, drop , laurier.

 PDF